Avignon - 2e dag
 
Ziek. Vannacht proberen over te geven. Lukte niet. Vanmiddag wel. Toen kwam het ontbijt eruit, voor zover het er in zat. Koorts - te oordelen naar het lamme gevoel in de benen. Grootste deel van de dag in bed liggen zweten. Naar de Codec gelopen aan de Rue de la République. Sinaasappels, biscuits, yoghurt, mineraalwater... Kwam op de terugweg het Nederlandse meisje tegen dat ik in Orange mijn plattegrond heb gegeven. Toeval. Nu zonder vriendje. Herkende haar eerst niet. Ze zei heel vriendelijk goeiedag, maar ik kon haar niet thuisbrengen. Had achteraf wel een verpleegster kunnen gebruiken.
  Jammer. Ik was er bijna. Nog zo'n honderd kilometer van zee en dan krijg je dit. Afijn - tegenslagen zullen ook wel ergens goed voor zijn.

Dag verlengd bij monsieur Merlin, de hôtelier. Vertelde hem dat ik iets verkeerds had gegeten bij een Vietnamees.
- Il faut toujours manger Français, hield hij me voor.
Aardige man. Ietwat afstandelijk. Toch nog drie maal Tai Ji weten uit te voeren. De dagelijkse dosis. Tweemaal op een parkeerplaats en eenmaal in een parkje tussen de verdroogde hondedrollen en onder het toeziend oog van een zwerver. Zelden zoveel zwervers bij elkaar gezien als in Avignon. Komen als vliegen op de stad af. Zag vanmorgen ook veel jongelui in de open lucht slapen langs de Rhône - meer uit avontuur dan uit noodzaak.